Belangrijke informatie omtrent je inschrijving:

De uren van het terugkommoment:

Men dient zelf steeds 30 min op voorhand daar te zijn!

– Sessie 1: Van 08.00u tot 12.00u

– Sessie 2: Van 10.00u tot 14.00u 

-Sessie 3: Van 14.00u tot 18.00u

-Sessie 4: Van 16.00u tot 20.00u

Het terugkommoment gaat stipt door op het vooropgestelde uur. (Te laat = onmogelijk om nog deel te nemen). Het event gaat door op de parking van de Nekkerhallen, Plattebeekstraat 1 te 2800 Mechelen. U kan betalend parkeren of gratis, wij verwijzen u hierbij naar het menu/parkeren. Wanneer U toekomt dient U zich in te schrijven in het gebouw, ingang aan de kant van Mechelen. Hier zal je ons aantreffen op het eerste verdiep. 

 • Je moet in het bezit zijn van je identiteitskaart en je rijbewijs voor de inschrijving ter plaatse.
 • Gelieve minimaal 30 minuten vooraf aanwezig te zijn. De sessie start exact op het vooropgestelde uur. Eenmaal de sessie is gestart, kan men niet meer deelnemen als men te laat is.
 • Zorg voor aangepaste kledij naargelang de weersomstandigheden (2u buitenactiviteit voor het praktijkgedeelte). Gelet op de veiligheidsmaatregelen inzake social distancing kunnen er niet meerdere personen samen in één voertuig plaatsnemen, dit betekent dat er wachttijden zullen zijn in open lucht. Voorzie dus zeker een paraplu of regenkledij bij slecht weer.
 • Iedereen dient drager te zijn van een mondmasker of mondbedekking zowel binnen als buiten het gebouw. Zonder mondmasker of -bedekking mag men niet deelnemen.

Indien men zich ziek voelt of de gekende symptomen heeft inzake het coronavirus, dient men een geneesheer te raadplegen en vragen wij om niet ter plaatse te komen.

De algemene voorwaarden van je inschrijving blijven steeds van toepassing; U kan deze nog eens nalezen op www.saferoads.be/privacy-disclaimer/

Door de hygiëne-maatregelen die wij nemen vragen wij om zelf je eigen drinken/eten te voorzien.

Coronamaatregelen:

De regering heeft beslist om de rijscholen en de opleidings- en examencentra op een veilige manier  te laten heropstarten. Alle terugkommomenten mogen terug worden georganiseerd.

Wettelijke periode om het terugkommoment te volgen:

 • Als de termijn waarin u het verplichte terugkommoment moet volgen eindigt tussen 2 november 2020 en 30 juni 2021, dan wordt die termijn verlengd tot en met 30 september 2021.
 • Als u het terugkommoment niet binnen de voorziene termijn volgt, krijgt u een aanmaning. Eindigt die extra termijn tussen 2 november 2020 en 30 juni 2021? Dan krijgt u tijd tot en met 30 september 2021 om het terugkommoment alsnog te volgen. In dat geval betaalt u wel nog altijd de toeslag(momenteel vastgelegd op 51 euro).
 • Rijscholen en opleidingscentra hebben de mogelijkheid om later herop te starten indien de interne organisatie dat vereist.

Veiligheidsmaatregelen:

Om deze heropstart zo veilig mogelijk te laten verlopen, heeft de sector uniforme afspraken over veiligheid en hygiëne gemaakt die verder gaan dan de generieke maatregelen rond social distancing.

 • Handen ontsmetten is verplicht, handgel en wegwerpdoekjes worden voorzien
 • Alle voertuigen en didactische materialen worden na elke sessie ontsmet
 • Mondmaskers zijn verplicht bij het terugkommoment (de cursist moet zelf een mondmasker meebrengen. Wanneer dat niet het geval is, zal de opleiding of het examen niet doorgaan)
 • Er kan alleen elektronisch of via overschrijving worden betaald