Belangrijke informatie omtrent je inschrijving:

De uren van het terugkommoment:

Men dient zelf steeds 30 min op voorhand daar te zijn!

– Sessie 1: Van 08.00u tot 12.00u

– Sessie 2: Van 10.00u tot 14.00u 

-Sessie 3: Van 14.00u tot 18.00u

-Sessie 4: Van 16.00u tot 20.00u

Het terugkommoment gaat stipt door op het vooropgestelde uur. (Te laat = onmogelijk om nog deel te nemen). Het event gaat door op de parking van de Nekkerhallen, Plattebeekstraat 1 te 2800 Mechelen. U kan betalend parkeren of gratis, wij verwijzen u hierbij naar het menu/parkeren. Wanneer U toekomt dient U zich in te schrijven in het gebouw, ingang aan de kant van Mechelen. Hier zal je ons aantreffen op het eerste verdiep. 

  • Je moet in het bezit zijn van je identiteitskaart en je rijbewijs voor de inschrijving ter plaatse.
  • Gelieve minimaal 30 minuten vooraf aanwezig te zijn. De sessie start exact op het vooropgestelde uur. Eenmaal de sessie is gestart, kan men niet meer deelnemen als men te laat is.
  • Zorg voor aangepaste kledij naargelang de weersomstandigheden (2u buitenactiviteit voor het praktijkgedeelte). Gelet op de veiligheidsmaatregelen inzake social distancing kunnen er niet meerdere personen samen in één voertuig plaatsnemen, dit betekent dat er wachttijden zullen zijn in open lucht. Voorzie dus zeker een paraplu of regenkledij bij slecht weer.
  • Iedereen dient drager te zijn van een mondmasker of mondbedekking zowel binnen als buiten het gebouw. Zonder mondmasker of -bedekking mag men niet deelnemen.

Indien men zich ziek voelt of de gekende symptomen heeft inzake het coronavirus, dient men een geneesheer te raadplegen en vragen wij om niet ter plaatse te komen.

De algemene voorwaarden van je inschrijving blijven steeds van toepassing; U kan deze nog eens nalezen op www.saferoads.be/privacy-disclaimer/

Door de hygiëne-maatregelen die wij nemen vragen wij om zelf je eigen drinken/eten te voorzien.

 

Coronamaatregelen:

Door de opschorting van het terugkommoment tijdens corona is het momenteel drukker bij de erkende instellingen die het terugkommoment aanbieden.

 

Wie krijgt 4 maanden extra?

  • Als uw termijn om het terugkommoment te volgen afloopt van 1 oktober 2021 tot en met 31 maart 2022, dan krijgt u 4 maanden extra de tijd om naar het terugkommoment te gaan.

  • Als u uw eerste periode van 3 maanden hebt laten voorbijgaan en uw aanmaningsperiodeafloopt van 1 oktober 2021 tot en met 30 november 2021, krijgt u ook 4 maanden extra. U betaalt wel sowieso een toeslag van 54 euro.

 

Uitstel tot en met 30 september 2021

Hebt u uitstel gekregen tot en met 30 september 2021 en het terugkommoment niet tijdig gevolgd? Dan wordt de handhavingsprocedure opgestart. Uw termijn wordt niet opnieuw verlengd. U riskeert een boete die kan oplopen tot 4000 euro.

 

Veiligheidsmaatregelen

Om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen, heeft de sector uniforme afspraken over veiligheid en hygiëne gemaakt die verder gaan dan de generieke maatregelen rond social distancing.

  • Handen ontsmetten is verplicht, handgel en wegwerpdoekjes worden voorzien
  • Alle voertuigen en didactische materialen worden na elke sessie ontsmet
  • Mondmaskers zijn verplicht bij het terugkommoment (de cursist moet zelf een mondmasker meebrengen. Wanneer dat niet het geval is, zal de opleiding of het examen niet doorgaan)